May 24, 2018

Produse care pot sa contina gluten

Share Button

Produse care pot sa contina glutenGlutenul se gaseste ascuns in foarte multe produse, motiv pentru care toate persoanele care nu au voie la recomandarea medicului sa consume produse care contin gluten, trebuie sa isi indrepte atentia numai si numai spre alimente speciale fara gluten.

Se stie faptul ca romanii mananca foarte multa paine, asa ca trebuie mentionat faptul ca in mare parte painea contine gluten, motiv pentru care cei care isi cumpara zi de zi paine, trebuie sa fie foarte atenti.

Exista si paine care nu contine gluten, dar si paine care contine gluten, asa ca persoanele care nu trebuie sa consume gluten trebuie sa fie foarte atente la eticheta painii.

Apoi, trebuie mentionat faptul ca romanii mananca in fiecare zi foarte multe mezeluri. Aici este important de mentionat faptul ca nutritionistii le recomanda oamenilor sa elimine pe cat mai mult posibil mezelurile din meniurile lor.

De ce? Pentru ca ele au sare in exces in compozitia lor, dar si o multime de aditivi daunatori pentru sanatate, si sa nu uitam ca ele contin si gluten. Exista insa si mezeluri fara gluten, asa ca fanii mezelurilor trebuie sa fie foarte atenti la etichetele acestor produse.

Produsele lactate sunt si ele foarte cautate de catre romani, iar aici este important de mentionat faptul ca de regula ele nu contin gluten, daca sunt cumparate din surse sigure si de la cumparaturi de incredere.

Exista insa si situatii in care produsele lactate contin faina de grau, iar datorita faptului ca aceasta are gluten in compozitia sa, si produsele lactate contin gluten, asa ca acesta este un motiv pentru care cumparatorii trebuie sa studieze foarte atent prospectul produselor lactate respective.

Bauturile alcoolice contin si ele gluten, in mod deosebit berea, datorita continutului de malt, asa ca persoanele care nu au voie sa consume produse ce au in componenta lor gluten, ar trebui sa evite sa bea bere.

Exista insa si bauturi alcoolice care nu contin gluten, asa ca persoanele care isi doresc sa bea o bautura alcoolica fara gluten trebuie sa se uite cu atentie pe etichetele sticlelor cu bauturi alcoolice.

Chiar si dulciurile pot sa contina gluten, iar aici ne putem referi la ciocolata, la caramele, la cornurile cu ciocolata, plus la diferite alte dulciuri. Persoanele cu intoleranta la gluten in mod evident nu vor trebui sa isi indrepte atentia spre astfel de dulciuri.

In schimb, exista si dulciuri care nu contin gluten, iar aici putem aminti de exemplu caramelele vegane fara gluten, care sunt ideale pentru persoanele cu intoleranta la gluten.

Aceste caramele vegane fara gluten contin zahar de cocos, lapte de cocos, fibra de acacia, proteina de floarea soarelui si sirop de orez, iar gustul lor este pur si simplu delicios.

Asadar, se poate observa foarte clar faptul ca se pot gasi o multime de produse care contin gluten, dar se pot gasi si multe produse care nu contin gluten, asa ca fiecare trebuie sa studieze cu atentie etichetele produselor pe care le cumpara, pentru a stii daca produsele respective contin sau nu gluten.

optimizare site by Dan Bradu
Arata si la altii
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Digg thisPin on Pinterest0Share on StumbleUpon0Share on Reddit0Share on Tumblr0
, , , , , , ,

Leave a Reply