June 25, 2015

Care sunt cele mai comune disfunctionalitati ale masinilor de spalat ?

Share Button

Masina de spalat rufe este unul dintre electrocasnicele care se confrunta cu cele mai mari probleme. Ce faci cand masina de spalat rufe incepe sa aiba defectiuni de functionare ?

O intrebare complicata cu un raspuns foarte simplu : apelezi la un service autorizat . Printre cele mai des intalnite probleme ale masinilor de spalat rufe se numara : zgomotele puternice , urmele de detergent ramase pe rufe , oprirea fara motiv a programului de spalare s.a.m.d . In cele ce urmeaza o sa va explic mai bine aceste situatii , si nu numai , pentru ca pe viitor sa stiti cum sa evitati si sa rezolvati astfel de probleme .

Pe timpul rularii programului de spalare masina produce un zgomot puternic , deloc normal . Ca si in cazul altor aparate , si masina de spalat trebuie amplasata pe o suprafata plana . In caz contrar aceasta face zgomot cand functioneaza . Cu un boloboc poti sa verifici cat de drept este amplasata masina de spalat .

O alta cauza pentru aparitia zgomotelor poate fii reprezentata de prezenta unor suruburi in interiorul masinii de spalat . Se poate ca in mod accidental sa fie uitate corpuri straine in interiorul masinii . Pe de alta parte , daca detii o masina de spalat dotata cu motor cu perii sunetele galagioase nu trebuie sa iti dea de gandit , acestea sunt normale . Pe rufele proaspat spalate observi urme de detergent . Intr-o astfel de situatie trebuie sa stii ca sistemul de clatire al masinii tale de spalat nu functioneaza cum trebuie .

In masina de spalat automata nu trebuie sa folosesti detergent manual , asadar verifica de tip de detergent ai folosit , poate ai facut o gresala . Deasemenea trebuie respectata cantitatea de detergent specificata in manualul de utilizarea al masinii . Daca preferi detergentul lichid trebuie sa stii ca, cel putin, o data la sase luni trebuie sa tratezi masina de spalat cu un ciclu de spalare fara sarcina si la temperatura maxima .

Depunerile de detergent din interiorul masinii sunt adevarate bombe ecologice . Masina de spalat se blocheaza in timpul rularii programului de spalare .

Probabil alimentarea cu apa sau energie electrica nu functioneaza corespunzator . Este posibil ca supapa de alimentare cu apa sa fie inchisa sau sistemul de evacuare sa nu functioneze . Atunci cand apa din masina de spalat nu poate fi evecuata nici ciclul de spalare nu se poate finaliza . Furtunul si pompa de evacuare trebuie verificate imediat . Stoarcerea nu mai functioneaza . Daca ciclul de spalare s-a incheiat dar rufele nu sunt stoarse trebuie sa verifici butoanele .

Poate ai dezactivat din greseala ciclul de stoarcere sau pur si simplu ai ales un program fara stoarcere . Da , exista programe fara stoarcere , vezi programele special create pentru rufele delicate . Insa , cea mai des intalnita situatie in care ciclul de stoarcere nu functioneaza este aceea in care masina este supra incarcata .

Astfel , pentru a evita producerea unor vibratii excesive , masina evita ciclul de stoarcere . In cazul in care nu poti sa depistezi cauza pentru aceasta problema te sfatuiesc sa apelezi la un service autorizat pana nu apar si mai multe probleme .

Daca atingi masina de spalat in timp ce aceasta functioneaza te curenteaza . Cand o astfel de situatie isi face aparitia trebuie imediat verificata instalatia electrica . In mod normal masina de spalat nu trebuie sa curenteze atat timp cat este alimentata cu energie electrica printr-o priza cu impamantare .

In cazul in care priza prin care se face alimentarea are impamantare iar masina de spalat curenteaza trebuie sa apelezi la o companie autorizata pentru ca ai nevoie de ajutorul unui depanator .

Hainele se rup in timpul programului de spalare . Aceasta situatie apare de cele mai multe ori atunci cand in masina de spalat raman diverse obiecte straine , obiecte precum nasturii sau monedele .

Deasemenea , amestecarea inalbitorului cu detergentul este o alta cauza care conduce la deteriorarea si ruperea hainelor . In cazul rufelor delicate si foate delicate se recomanda spalarea acestora intr-o fata de perna sau in saculeti speciali .

optimizare site by Dan Bradu
, , , , , ,

Leave a Reply


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/trgy5fex/public_html/blog/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/trgy5fex/public_html/blog/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/trgy5fex/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/trgy5fex/public_html/blog/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35