February 10, 2016

Ce tip de senzori avem la terminalele iPhone?

Share Button

Display-ul raspunde la trei tipuri de senzori (4 incepand cu iPhone 4). Miscarea telefonului declanseaza alti 2 senzori (trei pentru iPhone 4 si cele mai noi), ce pot fi folositi pentru activarea miscarii controlate din aplicatiile de gaming si serviciile sau aplicatiile de localizare.

Senzorul de proximitate dezactiveaza display-ul si touchscreen-ul atunci cand device-ul este adus in apropierea fetei, in timpul unei convorbiri.

Acest lucru se realizeaza pentru a salva din puterea bateriei si pentru prevenirea input-urilor nedorite (accidentale) ce pot avea loc atunci cand telefonul ia contact cu fata sau cu urechile utilizatorului.

optimizare site by Dan Bradu

Senzorul de lumina ambientala ajusteaza luminozitatea ecranului, pentru a salva din puterea bateriei si pentru a face display-ul mai vizibil in conditii de luminozitate ambientala crescuta (atunci cand va aflati la exterior si lumina Soarelui este puternica).

Accelerometrul.

Un accelerometru pe 3 axe simte orientarea telefonului si schimba modul de display in conformitate cu aceasta orientare, acest lucru permitand userilor sa schimbe intre modurile de portret (portrait) si peisaj (landscape).

Browsing-ul foto, browsing-ul web si playerul de muzica suporta de asemenea ambele tipuri de orientare si display, la verticala si la orizontala. Spre deosebire de iPad, iPhone-ul nu roteste ecranul atunci cand este intors de sus in jos (cu butonul Home deasupra ecranului), decat in cazul in care programul sau aplicatia folosita a fost conceputa sau cere acest lucru in mod expres.

Update-ul 3.0 a adus suport pentru modul landscape si pentru alte aplicatii asa cum ar fi email-ul si a introdus shaking-ul (scuturarea) device-ului, ca o alta forma de input. Accelerometrul poate fi folosit si pentru controlul aplicatiilor third-party, in special pentru controlul jocurilor.

Este de asemenea folosit in scopuri de tracking pentru aplicatiile de fitness, in mod principal ca si pedo-metru.

Magnetometrul.

Incepand cu generatia de iPhone 3GS, a fost introdus si un magnetometru incorporat, folosit pentru masurarea puterii si/sau a directiei campului magnetic din vecinatatea device-ului.

Cateodata, unele device-uri sau semnale radio, pot interfera cu acest magnetometru, userii fiind obligati in acest caz sa se indeparteze din zona cu interferente sau sa recalibreze device-ul prin miscarea acestuia. Tot incepand cu seria iPhone 3GS, device-urile iPhone mai noi beneficiaza si de implementarea unei aplicatii de tip Compass, unica la momentul aparitiei. Aceasta era compusa dintr-un compas afisat pe ecran, care arata directia campului magnetic.

Senzorul Giroscopic.

Incepand cu generatia a 4-a de iPhone, toate smartphone-urile de la Apple includ un senzor giroscopic, imbunatatind perceptia miscarii acestuia. Iphone-ul are de asemenea si un radio incorporat care este setat pe “off” din fabricatie, adica este oprit.

Nu stim inca de ce Apple a ales sa faca acest lucru, dar piata media cere din ce in ce mai mult, activarea capabilitatilor de radio, pe toate device-urile smartphone de la Apple, dar si de la alti producatori.

Pe iPhone 6 de exemplu, chipul Murata 339S0228 contine capabilitatile radio, dar acestea sunt oprite din fabricatie. Alte smartphone-uri ce ruleaza Android, incluzandu-le aici pe unele produse de Samsung sau Lg, sufera si ele de aceeasi problema a dezactivarii “by default” pentru radio-ul incorporat.

telefon-rezistent.ro

Pentru huse iPhone originale, de calitate foarte buna, va sugeram site-ul accesoriigsm.ro.

Arata si la altii
Share on Facebook18Share on Google+1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1Digg thisPin on Pinterest1Share on StumbleUpon0Share on Reddit0Share on Tumblr0
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply